Forside

Kalender
Er han go'?
Hør ham spille

Fællessang:

- Den danske Sangskat

- Muntre gamle viser

- Julestue

Huskoncert

- Små klassiske Perler

- Mormors Favoritter
- Wienermusik, evt:

m/Violinist eller Sanger

Festlige kredsdanse
Familiefest-dans
Ryste-sammen-dans

Flere dansetilbud
Lanciers

Højskoleaften
...eller -eftermiddag
- i sognegården
- i lokalcentret
- i virksomheden

CV

Udgivelser

Priser / Kontakt

DIVERSE

 

 

REFERENCER - UDTALELSER

Om Claus Jørgensen som fællessangsleder, pianist og folkedanseinstruktør

Alle nedenstående udtalelser er indhentet før coronatiden.

Der anmeldes:
FÆLLESSANG  og  HUSKONCERT
(begge med baggrundsfortællinger om komponist og forfatter mv.)

samt:
RYSTE-FOLK-SAMMEN-DANS
 og LES LANCIERS
(al instruktion også med folk, der aldrig har danset før!)

 

Gjern

HUSKONCERT og FÆLLESSANG med fortælling
...I Gjern Kirkes Sognehus sammen med organist og violinist Elena Tolmachova og sanger Poul Buchwald Andersen
Kopieret fra Gjern og Skannerup sogns kirkeblad 3/2019

– ooo –


FÆLLESSANG  med fortælling – ”RYSTE-FOLK-SAMMEN-DANS”
”Jeg kan på alle måder anbefale en sangaften med Claus Jørgensen. Claus er meget vidende og en fantastisk dygtig og humoristisk fortæller. Han er meget nærværende og har altid sit publikum i sin hule hånd fra start til slut. Han leverer musikken og fortællingen med en smittende begejstring, så man får lyst til at ville synge endnu mere…Skolen har trukket på hans kunnen gennem over 40 år, sidst i august 2019. 
Det kan tilføjes, at han som folkedanseleder er den eneste, jeg kender, der kan få 70 absolut ikke-dansere til at danse kredsdanse i over ½ time, uden at han mæler et eneste ord!”.
Kurt Willumsen, forstander Uldum Højskole

– ooo –FÆLLESSANG
med fortælling
En sikker succes er Claus Jørgensens fællessang. Jeg har i snart 20 år jævnligt arrangeret sogneeftermiddage og lign. Her er Claus Jørgensen et sikkert og godt valg. Han har sans for at finde sange, som vækker glæde. Han er en kompetent og vidende musiker og en fantastisk fortæller. Jeg har aldrig haft et arrangement med Claus Jørgensen, uden at deltagerne har spurgt, hvornår han kommer igen. Jeg kan derfor varmt anbefale Claus Jørgensens arrangementer.
Joan Møller Molbo. Sognepræst i Sct. Peders, Randers. Hospitalspræst Regionshospitalet Randers

– ooo –


Huskoncert i salonen på Kollerup Gods

HUSKONCERT med fortælling
Efter flere års pause holdt jeg i november 2017 igen en huskoncert i salonen på Kollerup Gods. Det blev en ubetinget succes. Med sin følsomme fremførelse af en perlerække af populære klassiske musikstykker, krydret med muntre fortællinger, fastholdt Claus Jørgensen mine ca. 40 gæsters intense opmærksomhed  i over 2 x 50 minutter.  Alle var meget begejstrede og flere efterspurgte endog en snarlig opfølgning af arrangementet. Det vil ske!
Pia Selschau-Mark, godsejer, Kollerup Gods

– ooo –

FÆLLESSANG med fortælling
Undertegnede har arbejdet sammen med Claus Jørgensen siden 2009 (sidst i 2019)
Det har været et godt, fint og konstruktivt samarbejde, hvor jeg har haft den glæde at have Claus med som pianist til mine foredrag om højskolesange.
Claus er en dygtig pianist og har også bidraget positivt med fortællinger, faglige, saglige og/eller joviale tilføjelser om sangen, forfatteren eller komponisten.
Jeg kan på det varmeste anbefale Claus som pianist og/eller foredragsholder.
Flemming Knudsen, Regionsrådsmedlem. Fhv. borgmester og kulturrådmand i Århus Kommune.

– ooo –


"Syng sammen Hørning" i Hørning Sognegård d. 4. januar 2018

FÆLLESSANG med fortælling
Siden år 2000 har ”Syng sammen Hørning” holdt faste månedlige sangaftener i ”Ældre Sagens” regi, og op mod 100 sangglade mennesker møder op hver gang. Til at lede fællessangen bruges skiftende instruktører.
Med sit velforberedte sangvalg, sine hyggelige fortællinger om sangenes baggrund samt sit medrivende klaverakkompagnement, har Claus Jørgensen været et populært valg blandt publikum, hvorfor vi har valgt ham, som en af vore instruktører 5 sæsoner i træk. Vi ser frem til hans kommende besøg i sæson 20/21.
Sanne Dolmer, Sæsonplanlægger for "Syng Sammen Hørning"

– ooo –

FOLKEDANS
På det årlige “Brenderupkursus” for folkedansere og spillemænd, havde vi nu for 4. gang (i juli 2019) fornøjelsen at have Claus Jørgensen som gæsteinstruktør. Jeg fik KUN positive tilbagemeldinger som:  “Dejlig undervisning uden så mange forklaringer”, “Bare se og dans så”, "Claus er så let på tå", “En anderledes form for danseinstruktion”, “Spændende og sjove nye danse”. Derudover kan jeg selv tilføje: Claus var meget velforberedt og al kommunikation i forb. m. undervisningen, var perfekt på plads inden kursets start. 
Manny Skjærbæk, kursusleder

– ooo –

FÆLLESSANG med fortælling – ”RYSTE-FOLK-SAMMEN-DANS”
107 deltagere fra hele Østjylland på DGI´s Motionsweekend fik sig en oplevelse, som de sent glemmer sammen, med Claus Jørgensen. Han vakte virkelig opsigt både med sin måde: mimisk at lede fællesdansen på til alles morskab.
…og ved den efterfølgende sangtime at begejstre deltagerne med evnen/humoren
til at fortælle og få folk til at synge med. Derudover var det en hel speciel oplevelse at lytte til hans klaverspil, hvilket han også nåede at give eksempler på.
Lisbeth Petersen, Arrangements-koordinator under DGI.

– ooo –

HUSKONCERT og FÆLLESSANG med Fortælling samt FOLKEDANS/LANCIERS
I adskillige sammenhænge har jeg oplevet Claus Jørgensen stå i spidsen for musikarrangementer - det være sig arrangementer i sognehuset, større klaverkoncerter og intimkoncerter under private former. Og i alle sammenhænge er det altid en stor fornøjelse at være i Claus Jørgensens selskab. Claus Jørgensen er altid garant for den gode stemning med humor og nærvær - og ikke mindst stor musikalitet og sans for den gode historie. Claus er en yderst professionel musiker, fællessangsleder og fortæller, som formår at fange og røre sit publikum. Derudover er han en fremragende folkedanse/lanciersinstruktør. Man forlader altid Claus Jørgensens selskab med et smil på læberne og en smuk melodi i ørerne!
Britta Larsen, Uddannelsesleder og lektor, Aarhus Katedralskole

– ooo –

FÆLLESSANG med Fortælling
Tusinde tak for en dejlig aften i Inner Wheels regi, på Pøt Mølle. Du er altid inspirerende som fortolker og fortæller, og du skaber altid umiddelbar empati. Jeg håber at du kunne mærke, at vi gerne ville "suge af din viden" og at vi satte pris på din humoristiske sans.
Franca Hjorth, medarrangør, Hammel Inner Wheel

Tusind tak for en virkelig hyggelig aften. Jeg har kun fået meget positive tilbagemeldinger om aftenen.
Som jeg også nævnte, var det godt at få baggrunden for sangene, og især på din lune og humoristiske facon.
… Atter tak for en herlig musikalsk underholdning. (September 2019)
Ellen Mark, Præsident, Hammel Inner Wheel

– ooo –

HUSKONCERT og FÆLLESSANG med Fortælling samt FOLKEDANS/LANCIERS
Jeg og min hustru  er gennem den sidste snes år kommet til næsten alle de arrangementer rundt omkring, som Claus Jørgensen har stået for. Som den fremragende folkelige underholder han er, kan han samle folk, både når det drejer sig om fællessang, klaverspil, anekdotefortælling eller folkedans (Kredsdanse, lanciers mv.). Hvor mange dansehold har måttet ”dreje nøglen om", leder han stadig, på 30. år sit folkedansehold i Lading – med deltagere fra hele Århus/Favrskov-området. Man går altid i opløftet humør fra hans arrangementer.
Børge Sørensen, geoteknikker, tidligere formand for Lading-Fajstrup Borgerforening

– ooo –

FÆLLESSANG og HUSKONCERT med fortælling
Hvis I har brug for en både hyggelig, vidende og kompetent musikalsk underholder, så kan I roligt booke Claus Jørgensen.
Vi (Vejle Lærerkreds’ ca. 90 pensionister) har flere gange haft fornøjelsen af Claus Jørgensens yderst fængslende klaverspil, som ”solist” og akkompagnetør til fællessange. Klaverstykker og sange har han introduceret med såvel viden som humor, så vi er altid gået fra arrangementet godt underholdt og klogere på en del sange og musikstykker. 
Stine S. Preston, medlem af Seniorudvalget i Vejle Lærerkreds

– ooo –

HUSKONCERT med fortælling
Gennem de sidste mange år har jeg i mit private hjem i Højbjerg arrangeret huskoncerter (klaveraftener) flere gange om året, sidst i maj 2019. De allerfleste gange (måske 25) har jeg fået Claus Jørgensen til at spille, da han med sit på en gang følsomme og fængslende spil, krydret med oplysende baggrundsanekdoter altid har kunnet trække fuldt hus af såvel lægfolk som professionelle musikere.
Knud Erik Kjær Madsen, lektor emeritus. Cand pæd et art

– ooo –


HUSKONCERT
og FÆLLESSANG med Fortælling samt FOLKEDANS/LANCIERS
I de seneste 10 år har jeg ofte fulgt Claus Jørgensens i musik- og kulturlivet. Det har altid været en fornøjelse. Både når der er sangaften, huskoncert, musikforedrag og danseundervisning i forsamlingshuset, sker det altid med humor, fortælleglæde og stor musikalitet. Jeg kan varmt anbefale, at man deltager i et af Claus Jørgensen arrangementer.
Niels Meyer, Arkitekt MAA, Bygningschef i Den Gamle By

 


Fællessang i lokalcenter Viby