Forside

Er han go'?
Har optrådt hvor?
Hør ham spille

Fællessang:

- Den danske Sangskat

- Muntre gamle viser

- Wienermusik

- Julestue

Huskoncert

- Små klassiske Perler

- Mormors Favoritter
- i kirken

m/Sanger ell. Violinist

Folkedans for alle:

-Lanciers

-Ryste-sammen-dans

Dansehold i Lading

Højskoleaften
...eller -eftermiddag
- i sognegården
- i lokalcentret
- i virksomheden


CV

Udgivelser

Priser / Kontakt


REFERENCER - UDTALELSER

Om Claus Jørgensen som fællessangsleder, pianist og folkedanseinstruktør

Alle nedenstående udtalelser er indhentet i januar og februar 2018.
På nær én, har samtlige ”anmeldere” senest overværet et af mine arrangementer
i perioden oktober 2017 – februar 2018

Der anmeldes:
FÆLLESSANG  og  HUSKONCERT
(begge med baggrundsfortællinger om komponist og forfatter mv.)

samt:
RYSTE-FOLK-SAMMEN-DANS
FOLKEDANS
 og LES LANCIERS
(al dans også med folk, der aldrig har danset før!)

 


FÆLLESSANG  med fortælling – ”RYSTE-FOLK-SAMMEN-DANS”
”Jeg kan på alle måder anbefale en sangaften med Claus Jørgensen. Claus er meget vidende og en fantastisk dygtig og humoristisk fortæller. Han er meget nærværende og har altid sit publikum i sin hule hånd fra start til slut. Han leverer musikken og fortællingen med en smittende begejstring, så man får lyst til at ville synge endnu mere…Skolen har trukket på hans kunnen gennem over 40 år, sidst i august 2017. 
Det kan tilføjes, at han som folkedanseleder er den eneste, jeg kender, der kan få 70 absolut ikke-dansere til at danse kredsdanse i over ½ time, uden at han mæler et eneste ord!”.
Kurt Willumsen, forstander Uldum Højskole


FÆLLESSANG
med fortælling
En sikker succes er Claus Jørgensens fællessang. Jeg har i snart 20 år jævnligt arrangeret sogneeftermiddage og lign. Her er Claus Jørgensen et sikkert og godt valg. Han har sans for at finde sange, som vækker glæde. Han er en kompetent og vidende musiker og en fantastisk fortæller. Jeg har aldrig haft et arrangement med Claus Jørgensen, uden at deltagerne har spurgt, hvornår han kommer igen. Jeg kan derfor varmt anbefale Claus Jørgensens arrangementer.
Joan Møller Molbo. Sognepræst i Sct. Peders, Randers. Hospitalspræst Regionshospitalet Randers

 


Huskoncert i salonen på Kollerup Gods, d. 12. november 2017

HUSKONCERT med fortælling
Efter flere års pause holdt jeg i november 2017 igen en huskoncert i salonen på Kollerup Gods. Det blev en ubetinget succes. Med sin følsomme fremførelse af en perlerække af populære klassiske musikstykker, krydret med muntre fortællinger, fastholdt Claus Jørgensen mine ca. 40 gæsters intense opmærksomhed  i over 2 x 50 minutter.  Alle var meget begejstrede og flere efterspurgte endog en snarlig opfølgning af arrangementet. Det vil ske!
Pia Selschau-Mark, godsejer, Kollerup Gods

FÆLLESSANG med fortælling
Undertegnede har arbejdet sammen med Claus Jørgensen siden 2009.
Det har været et godt, fint og konstruktivt samarbejde, hvor jeg har haft den glæde at have Claus med som pianist til mine foredrag om højskolesange.
Claus er en dygtig pianist og har også bidraget positivt med fortællinger, faglige, saglige og/eller joviale tilføjelser om sangen, forfatteren eller komponisten.
Jeg kan på det varmeste anbefale Claus som pianist og/eller foredragsholder.
Flemming Knudsen, Regionsrådsmedlem. Fhv. borgmester og kulturrådmand i Århus Kommune."Syng sammen Hørning" i Hørning Sognegård d. 4. januar 2018

FÆLLESSANG med fortælling
Siden år 2000 har ”Syng sammen Hørning” holdt faste månedlige sangaftener i ”Ældre Sagens” regi, og op mod 100 sangglade mennesker møder op hver gang. Til at lede fællessangen bruges skiftende instruktører.
Med sit velforberedte sangvalg, sine hyggelige fortællinger om sangenes baggrund samt sit medrivende klaverakkompagnement, har Claus Jørgensen været et populært valg blandt publikum, hvorfor vi har valgt ham, for 3. sæson i træk, som en af vore instruktører. Vi ser frem til hans besøg igen i sæson 2018-19.
Sanne Dolmer, Sæsonplanlægger for "Syng Sammen Hørning"

FÆLLESSANG med fortælling – ”RYSTE-FOLK-SAMMEN-DANS”
107 deltagere fra hele Østjylland på DGI´s Motionsweekend fik sig en oplevelse, som de sent glemmer sammen, med Claus Jørgensen. Han vakte virkelig opsigt både med sin måde: mimisk at lede fællesdansen på til alles morskab.
…og ved den efterfølgende sangtime at begejstre deltagerne med evnen/humoren
til at fortælle og få folk til at synge med. Derudover var det en hel speciel oplevelse at lytte til hans klaverspil, hvilket han også nåede at give eksempler på.
Jeg vil gerne være med til at give folk gode oplevelser i fællesskaber – og det fik deltagerne så sandelig – ja, de blev overraskede!
Lisbeth Petersen, Arrangements-koordinator under DGI.

HUSKONCERT og FÆLLESSANG med Fortælling samt FOLKEDANS/LANCIERS
I adskillige sammenhænge har jeg oplevet Claus Jørgensen stå i spidsen for musikarrangementer - det være sig arrangementer i sognehuset, større klaverkoncerter og intimkoncerter under private former. Og i alle sammenhænge er det altid en stor fornøjelse at være i Claus Jørgensens selskab. Claus Jørgensen er altid garant for den gode stemning med humor og nærvær - og ikke mindst stor musikalitet og sans for den gode historie. Claus er en yderst professionel musiker, fællessangsleder og fortæller, som formår at fange og røre sit publikum. Derudover er han en fremragende folkedanse/lanciersinstruktør. Man forlader altid Claus Jørgensens selskab med et smil på læberne og en smuk melodi i ørerne!
Britta Larsen, Uddannelsesleder og lektor, Aarhus Katedralskole

HUSKONCERT og FÆLLESSANG med Fortælling samt FOLKEDANS/LANCIERS
Jeg og min hustru  er gennem den sidste snes år kommet til næsten alle de arrangementer rundt omkring, som Claus Jørgensen har stået for. Som den fremragende folkelige underholder han er, kan han samle folk, både når det drejer sig om fællessang, klaverspil, anekdotefortælling eller folkedans (Kredsdanse, lanciers mv.). Hvor mange dansehold har måttet ”dreje nøglen om", leder han stadig, på 30. år sit folkedansehold i Lading – med deltagere fra hele Århus/Favrskov-området. Man går altid i opløftet humør fra hans arrangementer.
Børge Sørensen, geoteknikker, tidligere formand for Lading-Fajstrup Borgerforening

FÆLLESSANG og HUSKONCERT med fortælling
Hvis I har brug for en både hyggelig, vidende og kompetent musikalsk underholder, så kan I roligt booke Claus Jørgensen.
Vi (Vejle Lærerkreds’ ca. 90 pensionister) har flere gange haft fornøjelsen af Claus Jørgensens yderst fængslende klaverspil, som ”solist” og akkompagnetør til fællessange. Klaverstykker og sange har han introduceret med såvel viden som humor, så vi er altid gået fra arrangementet godt underholdt og klogere på en del sange og musikstykker. 
Stine S. Preston, medlem af Seniorudvalget i Vejle Lærerkreds


HUSKONCERT med fortælling
Gennem de sidste mange år har jeg i mit private hjem i Højbjerg arrangeret huskoncerter (klaveraftener) flere gange om året, sidst i oktober 2017. De allerfleste gange (måske 25) har jeg fået Claus Jørgensen til at spille, da han med sit på en gang følsomme og fængslende spil, krydret med oplysende baggrundsanekdoter altid har kunnet trække fuldt hus af såvel lægfolk som professionelle musikere.
Knud Erik Kjær Madsen, lektor emeritus. Cand pæd et art


HUSKONCERT
og FÆLLESSANG med Fortælling samt FOLKEDANS/LANCIERS
I de seneste 10 år har jeg ofte fulgt Claus Jørgensens i musik- og kulturlivet. Det har altid været en fornøjelse. Både når der er sangaften, huskoncert, musikforedrag og danseundervisning i forsamlingshuset, sker det altid med humor, fortælleglæde og stor musikalitet. Jeg kan varmt anbefale, at man deltager i et af Claus Jørgensen arrangementer.
Niels Meyer, Arkitekt MAA, Bygningschef i Den Gamle By

 


Fællessang i lokalcenter Viby